Westeindefruit Perenteelt

Westeindefruit een bedrijf van 12ha fruitteelt.
Hier wordt geteeld:
Peren:
Clapp’s Favorit Klappsdu faforiet

de eerst oogstbare peer van het fruitseizoen die vanaf midden augustes geplukt kan worden, heerlijk sappig en zoet.

 

 

 

 

 Triomphe de VienneDe Triomphe de Vienne

heeft een zeer mooie, regelmatige peervorm

 

 

Buree HardyBuree Hardy-001

 

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de goede bewaarbaarheid het in Nederland meest geteelde ras. Het sappige vruchtvlees is licht oranje en zoet. De schil is hard._MG_2097-001 (Small)

Beurré Alexander LucasLukas_pear

is een zeer matig smakende, grote handpeer, die evenals Conference en Dovenné de comise een bewaarpeer is. Het vruchtvlees is grof en korrelig, tamelijk sappig en matig zoet. Deze peer kan echter alleen in de mechanische koeling bij -0,5 tot 0°C tot eind januari bewaard worden. Deze peer wordt hoofdzakelijk geteeld voor de Scandinavische en Oostbloklanden.

 

Doyenné du Comice

Doyenné du ComiceDoyenné du Comice is een handpeer en is van de handperen, na Conference, het meest in Nederland geteelde ras. De opgaande boom heeft een sterke groei en heeft er veel last van dat er het ene jaar veel vruchten en het andere jaar weinig of geen vruchten aan de boom hangen. Door in een jaar met veel vruchten flink te dunnen kunnen beurtjaren tegengegaan worden.

                                  

 

         Xenia

Xenia in bloei xeniaEen nieuw perenras. Een grote, knapperige, sappige peer, die lang goed blijft.

 

St Remy (stoofpeer), St Remy

De peren zijn groen met roestvlekken en stippen en vertonen aan de zonzijde een bruinrode blos. Rijpe peren zijn geel en worden begin oktober geoogst. De peren lopen breed toe naar de kelk met korrelig, wit, hard vruchtvlees. Ze koken met rode

 

 

Wordt vervolgd